Partnereivel éri el a hágai könyvtár az oktatási sikereit (előadás)

Deuten Makkai Réka, aki az OSZK és a MIBE júniusi konferenciáján a Hágai Városi Könyvtár link részéről beszélt, rámutatott a könyvtárban működő online és személyesen elérhető tanácsadók feladataira, illetve a könyvtár partnereinek szerepére:
– Tudjuk, hogy mi a programkínálat, és felmérjük, melyikre van szüksége az embernek, illetve mely partnerünknél kaphatja a megfelelő segítséget. Az önkormányzat pl. azoknak segít, akiknek adósságuk van és már részesülnek segélyben. Akinek menekültstátusza van vagy hajléktalan, őket a különböző profilú segélyszervezetekhez küldjük. A könyvtári alkalmazottak és az önkéntesek számára online platformot hoztunk létre, amely alapján ki tudják választani a megfelelő szervezetet.
Természetesen egyedül nem tudjuk megoldani például a funkcionális analfabetizmus problémáját. Ezért több intézményi, szervezeti partnerünk van. A könyvtár előnye, hogy mi érjük el a legtöbb funkcionális analfabétát. Mi vagyunk a legkönnyebben megközelíthetőek és nálunk a legalacsonyabb a belépési küszöb. Folyt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük