MIBE-klub – Megtévesztő információk kiszűrése

A MIBE saját tagjai és a szervezet iránt érdeklődők számára 2012. jan. 18-án klubot tartott Budapesten. A kerekasztal mellé ült szakemberek – Apró Antal (Montana Tudásmenedzsment Kft.), Csorbai Hajnalka stratégiai igazgató (Opten Kft.), Kiszl Péter intézetigazgató (ELTE BTK), – a “Megtévesztő céginformációk kiszűrése” témakörben osztották meg tapasztalataikat.
Mint egyebek mellett kifejtették: a megtévesztés gyakran már a cégnév-választással kezdődik. A jelenlegi szabályozási gyakorlat egyelőre nem az átláthatóságot segíti. A jó céginformációs anyaghoz ügyfélre szabottnak kell lennie; más a szempontja egy jogi ill. marketing szakembernek, és eltérőek pl. a nemzetközi illetve hazai hitelképességi kritériumok is. A szövegbányászati technológiák alkalmasak arra, hogy a cégek nyílt és rejteni akart szándékaira is rámutassanak. – Bővebb beszámoló rövidesen a http://meetoff.eu oldalon lesz.
A következő klub témája a Wormell-Olesen-Mikulás: Information Consulting – Guide to good practice (Oxford, Chandros, 2011.) szakkönyv bemutatása lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük