Hírlevél – 2011. szeptember

Ajánló

Kedves Olvasóink!

Az elmúlt hónap legfontosabb és legérdekesebb híreiből készült válogatásunkban olyan kérdéseket  feszegetünk, mint  amilyen a közösségi hálók szerepe az álláskeresésben. Vajon milyen adatot őriz az internet rólunk? Foglalkozunk azzal is, hogy miképp kerüljük el a kéretlen marketing e-maileket, vagy hogy milyen kísérlet folyik Oroszországban arra, hogy a szélsőséges nézetű tartalmat észrevegyék a világhálón. Legvégül a nagyvállalatok biztonságtechnikai trendjeit vizsgáljuk meg.

Tartalom

1. 10 perces e-mail

2. Hogyan ebédeljen az infobróker?

3. Szélsőséges internet-tartalmakat kereső rendszer készül Oroszországban

4. Karriergyilkos lehet az internet

5. Öt trend, amely megrengeti a vállalati információk biztonságát

6. Törvénytelenül titkosíthatták a kémügy aktáit
10 perces e-mail

Információkeresés közben gyakran akadhatunk olyan forrásba, amely csak regisztráció után tölthető le. Ezek között vannak olyanok, amelyek a regisztrálást követő különböző marketing-anyagokat küldenek. Ha ezt előre tudjuk — és nem tudjuk letiltani őket, akkor érdemes olyan emailcímmel regisztrálnunk, amely csak rövid ideig él.
Pl.: http://10minutemail.com/10MinuteMail/index.html

Mikulás Gábor
2011
. szeptember

Hogyan ebédeljen az infobróker?

A kérdés első hallásra fura lehet. A „Meghívhatom egy kávéra?” „Mikor ebédelhetünk együtt?” „Csatlakozhatom Önhöz ebédnél? stb. kérdés alkalmas lehet arra, hogy kötetlen módom megismerjük lehetséges megrendelőnk üzleti céljait, kívánalmait, problémáit, s ezekre azonnal vagy a későbbiekben megoldást kínálhatunk, ajánlatot tehetünk. A nagyobb szervezetben dolgozó információs tanácsadó, vagy éppen konferenciára látogató infobróker jó, ha megfontolja az alábbiakat:
– Ebédhez ne régi barátaiddal, kollégáiddal ülj le – ha nincs választott célszemély, akivel üzletet szeretnél kötni, még az ismeretlenek asztalai is hasznosabbak lehetnek!
– Régi barátaid, kollégáid abban segíthetnek, hogy bemutatnak szakmai ismerőseiknek, üzletfeleiknek – tedd meg nekik Te is ezt a szívességet, megtérül!
– Az új ismerősöknek érdemes rövidesen valami hozzájuk kapcsolódó infót küldeni a praxisunkból – ha érzik, hogy figyeltél rájuk, jobban megjegyeznek!
– A konferencián szerzett új információk arra is hasznosak, hogy a korábbi üzletfeleknek elküldve – úgymond utánkövetéssel – fel lehet eleveníteni velük a kapcsolatot, amiből új üzlet is kialakulhat.

Kóródy Judit
2011
. szeptember

Szélsőséges internet-tartalmakat kereső rendszer készül
Oroszországban

A szélsőséges internetes tartalmakat kereső program kifejlesztésén dolgoznak Oroszországban a Szövetségi Távközlési Felügyelet megbízásából – jelentette be Oleg Duhovnyickij távközlési miniszterhelyettes.

2011. augusztus 4.
http://hirek.prim.hu/cikk/86908/

 

Karriergyilkos lehet az internet

Az állásközvetítő cégek nagy részétől megkövetelik a megbízóik az Egyesült Államokban, hogy online kutatásokat végezzenek a jelöltekkel kapcsolatban. Hazánkban jogszerű így „lecsekkolni” a leendő kollégát, ám ha úgynevezett „védett tulajdonság” miatt utasítanak el valakit, a munkaadó nagyon könnyen egy per kellős közepén találhatja magát.

2011. augusztus 4.
http://www.fn.hu//allas/20110804/karriergyilkos_lehet_internet/

Öt trend, amely megrengeti a vállalati információk biztonságát

A számítógépes bűnözés ma komolyabb fenyegetettséget jelent a cégekre nézve, mint eddig bármikor – világszerte megnőtt a könnyű haszon által vezérelt bűnözői csoportok aktivitása. A rosszindulatú támadások célpontjaivá egyre gyakrabban válnak nagyvállalatok, amelyek egy-egy véghezvitt támadás következtében nem csak tetemes anyagi, hanem komoly reputációs károkat is szenvedhetnek. A Deloitte szakértői összeállították napjaink öt
meghatározó trendjét, amelyek gyökeresen alakítják át a vállalatok információbiztonsággal
kapcsolatos kihívásait.

2011. augusztus 15.
http://hirek.prim.hu/cikk-proxy/87067/

Törvénytelenül titkosíthatták a kémügy aktáit

Ha igazak a sajtóban megjelent – senki által nem cáfolt – hírek, a titokban tartott titkosító a titoktörvény legelemibb szabályaival sincs tisztában.

2011. szeptember 1.
http://hvg.hu/itthon/20110901_titoktorveny_kemugy_majtenyi

IMPRESSZUM

A MIBE-hírlevél a Magyar Információbrókerek Egyesülete tagjainak készülő,
minden hónap elején megjelenő hírlevél.

A szerkesztők örömmel várják ötleteiket, javaslataikat és közreadandó híreket.

Borbély Szabina: szina86@gmail.com
Árki Péter: arkipeter@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük