Besztszeller lett a MIBE-szerzők könyve

A tavaly oxfordban megjelent Information Consulting – Guide to Good Practice c. könyv (Annie-Joan Olesen, Irene Wormell, Gábor Mikulás) a kiadó közlése szerint értékesítési listájuk csúcsára került. A svéd–dán–magyar együttműködésben készült kiadvány három szerzője közül kettő a MIBE tagja. A szakkönyv az információs tanácsadás iránt érdeklődőknek kínál tapasztalatokat az induláshoz és a munkához. A gyakorlatias szempontok érvényesülését magyar, brazil, kanadai, dán és svéd esettanulmányok is segítik.

A könyvet a Könyvtári Figyelő c. folyóirat 2012/3. számában Lengyelné Molnár Tünde ismertette. – Az információs tanácsadó munkáját bemutató mű egy figyelemre méltó tapasztalatokkal rendelkező szerzőhármas munkájának eredménye.
A könyv tíz fejezetből áll: a fejezetek tartalmi összefoglalóval és a bemutatandó téma kulcsszavainak megadásával kezdődnek. A fejezetek végén a tárgyalt kérdéskör irodalomjegyzéke található, valamint a távoktatási könyvekre jellemző ellenőrző kérdések, amelyek itt nem annyira az adott rész fogalmait kérdezik vissza, mint inkább önelemzést szolgáló kérdéslistát kínálnak, hogy megválaszolásukkal az olvasó eldönthesse, alkalmas-e a tanácsadói munkakör elvégzésére, és ha igen, akkor milyen döntéseket kell meghoznia, hogy eljusson egy ügyfelekkel rendelkező, jól működő saját tanácsadó cég létrehozásáig és működtetéséig.

chandros

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük