Amikor a régi sajtócikkek jelentenek üzleti előnyt

Meghívó a Magyar Információbrókerek Egyesületének klubjába. Szept. 17. (kedd), 17.00-18.30; Stex-ház (Budapest, József krt. 55-57.). Vendég: Biszak Sándor, ügyvezető, Arcanum Kft. Téma: Amikor a régi sajtócikkek jelentenek üzleti előnyt. A részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött.

A résztvevők egyebek mellett példákat hallanak olyan információs tanácsadói projektekről, amelyekben a tartalmat sajtótárak biztosították. Továbbá: mit, hol, hogyan érdemes keresni? Regisztráció: http://bit.ly/mibe-klub-190917

Egy információs tanácsadó tapasztalatai:
“Egy ügyvéd megkeresett, hogy egy nagyváros által beszedett parkolódíjak kapcsán tett polgármesteri ígéretnek nézzünk utána: mikor és hol ígérte meg több soron, hogy parkolóházak és P+R parkolók épülnek az összegből. Az anyag egy indítandó per anyagát képezte. A forrást sajtóadatbázis jelentette – amely akkor még nem volt digitalizálva.”

“Néhány éve egy patinás budapesti épületbe tervezett hotelt egy ingatlanfejlesztő. Minden, az épülettel kapcsolatos adat, hír, legenda, pletyka érdekelte. Mi lehetett volna tehát praktikusabb forrás az archív sajtó-adatbázisnál, illetve a budapesti lakcím-nyilvántartások online elérhető régi köteteinél?”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük