Amikor a régi sajtócikkek jelentenek üzleti előnyt

Biszak Sándor (ügyvezető, Arcanum Kft.) volt a MIBE-klub meghívottja szept. 19-én az “Amikor a régi sajtócikkek jelentenek üzleti előnyt” témával. A jelenlévők megtudhatták, hogy szerencsés cégstratégia volt indításként a könyvek helyett a sajtó felé fordulniuk. A térképekkel pedig egyedülálló szolgáltatássá is vált az Arcanum. Az ügyvezető elmondta: ők a digitalizálással foglalkoznak, ugyanakkor blogjukon beszámolnak az ADT-t használó kutatók újságírók revelációiról, híreiről is. – Rövidesen bővebb tudósítással jelentkezünk e felületen.

Egy információs tanácsadó tapasztalatai:
“Egy ügyvéd megkeresett, hogy egy nagyváros által beszedett parkolódíjak kapcsán tett polgármesteri ígéretnek nézzünk utána: mikor és hol ígérte meg több soron, hogy parkolóházak és P+R parkolók épülnek az összegből. Az anyag egy indítandó per anyagát képezte. A forrást sajtóadatbázis jelentette – amely akkor még nem volt digitalizálva.”

“Néhány éve egy patinás budapesti épületbe tervezett hotelt egy ingatlanfejlesztő. Minden, az épülettel kapcsolatos adat, hír, legenda, pletyka érdekelte. Mi lehetett volna tehát praktikusabb forrás az archív sajtó-adatbázisnál, illetve a budapesti lakcím-nyilvántartások online elérhető régi köteteinél?”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük